گریس نسوز | گریس نسوز چیست | گریس نسوز و انواع آن | فروشگاه ایمن رول

تعریف گریس

برای اینکه بدانیم گریس چیست باید در ابتدا آن را تعریف کنیم . گریس به ماده ی جامد یا نیمه جامدی گفته می شود که دارای گرانروی زیادی است و از مشتقات ترکیبی چند صابون یا نفت به وجود آمده است . در ساختار این ماده از پرکننده های استفاده شده است که به قطعاتی که متحرک هستند و با فشار زیادی کار می کنند بچسبد و جدا نشود .

گریس نسوز یک ماده جامد بوده که از ترکیب چندین ماده مهم با روغن پایه تشکیل شده است. با توجه به وجود هر کدام از افزودنی ها در گریس، قابلیت استفاده در شرایط مختلف و دماهای بالا را به دست می ‌آورد. در این مقاله به معرفی انواع بهترین برندهای گریس نسوز پرداخته و راهنمای خرید آنها با قیمت مناسب را فراهم آورده ایم.

گریس نسوز چیست؟

گریس یک ماده بسیار مهم در صنعت که به جهت روانکاری قطعات مختلف دستگاه ها و ماشین آلات کاربرد دارد. تولید این محصول با استفاده از روغن طبیعی یا مصنوعی به همراه مواد غلیظ کننده صورت می گیرد.

برای اینکه انواع گریس نسوز تولید شود، باید برخی از مواد دیگر به آن اضافه گردد تا گریس دمای بالا یا حرارت بالا را تحمل کند. انواع گریس بر اساس برخی از مشخصات و ویژگی ها دسته بندی می شوند که از روی نامگذاری و قرار گرفتن برخی از اعداد و حروف در آن ها قابلیت شناسایی دارند.  چند نوع از طبقه بندی گریس شامل موارد ذیل می شود:

  • نوع کاربرد گریس
  • مواد افزودنی در آن
  • استفاده از روغن های پایه مختلف
  • حداکثر و حداقل دمای مجاز عملیاتی
  • گرید گریس

گریس نسوز | گریس نسوز چیست | گریس نسوز و انواع آن | فروشگاه ایمن رول

خواص فیزیکی گریس

گریس ها چه کاربردی دارند به عبارتی نوع کاربرد آن ها
مواد افزودنی استفاده شده در آن ها
گریدهای گریس
حداقل و حداکثر دمای مجاز عملیاتی
طرز تهیه گریس
برای تهیه ی گریس ها ابتدا باید قلیای فلزی ( کلسیم, سدیم , لیتیم) و سپس صابون های فلزی که ترکیبی آمینو اسید دارند را تهیه کرده و بعد از آن در دستگاه مخصوصی روانساز به آن ها می افزایند.

استفاده از گریس و کاربردهای آن

گریس اکثرا بیشتر در مواقعی استفاده می شود که به طور دایم نتوان از روانسازهای مایع استفاده کرد و یا در صورت استفاده مقرون به صرف نیست . گریس ها یک تفاوت اساسی با رورن ها دارند آن هم این که پاک کنندگی وخنک کنندگی ندارند. با این همه نیروهای محرکه بدون گریس ها قابلیت استفاده را ندارند . گریس ها با اینکه در قیاس باگریر روانکارها مصرف کمتری دارند ولی از جایگاه بالایی برخوردارندو نمی توان به جای آن ها از مواد دیگری استفاده مواقعیگریس ها یک نقطه ضعف اساسی که دارند این است که در زمان کارکرد خنک کننده نیستند.

گریس نسوز | گریس نسوز چیست | گریس نسوز و انواع آن | فروشگاه ایمن رول

موارد مصرف گریس

گریس ها سبب کاهش هزینه در مصرف می شوند زیرا تعداد دفعات روانکاری با آن ها در مقایسه با روغن ها کمتر است و توجه بهداین مسئله زمانی اهمیت پیدا می کند که دسترسی به ماشین آلات سخت تر باشد مانند : بلبرینگ هایی که در دسترس نیستند , خطوط محرکه و … گریس سبب خروج برخی مواد اضافه شده و یک مانع اساسی برای ورود گرد و خاک محسوب می شود.
اگر با گریس روانکاری انجام دهیم در هزینه ی کاسه نمدها و آب بندی قطعات صرفه جویی کرده ایم و کاسه نمدهایی که به وسیله ی روغن آب بندی می شوندچون اصطکاک بیشتری با قطعات پیدا می کنندسبب هدر رفتن نیروی بیشتر می شوند. طول عمر گریس به نسبت روغن بالاست و به طوری که طول عمر گریس با قطعه یکی است .
اگر روانکاری را با گریس انجام دهیم چون دوام و ماندگاری بیشتری دارند سبب طول عمر بیشتر قطعه نیز می شوند.
اصطکاک متر در زمان به راه اندازی دستگاه دارند
سبب حل مشکل روانکاری در مجاورت آب شده اند
گریس ها در دماهای بسیار بالا, شوک های مداوم , سرعت پایین, فشار زیاد کار می کنند.
تاثیر رنگ بر عملکرد گریس های روان کاری
امروزه در بازار انواع مختلفی از گریس های رنگی وارد بازار شده اند که به راحتی قابل دسترسی می باشند . این گریس ها که در بازار در دسترس می باشند عبارتند از ” گریس های سفید – سیاه – آبی – سبز- بنفش – قرمز – شفاف – زرد و طلایی و گریس های غیره ….., در کل نظرات و تصورات مختلفی در مورد رنگ گریس های وجود دارد . اگر قصد داشته باشیم در باره ی رنگ گریس ها به طور خاص بحث کنیم , گریس سفید رنگ نتن می دهد که این رنگ گریس در ماشین آلات صنایع غذایی قابل استفاده می باد .

این در حالی است که گریس های سیاه رنگ , گریس های مولی و یا گرافیتی می باشند که به منظور استفاده در شرایط کاری دشوار مورد استفاده قرار می گیرند . گریس هایی که به رنگ قرمز هستند نشان دهنده ی این نکته می باشند که این گریس ها برای استفاده در مکان های با دماهای بالا مناسب می باشند . همچنین برای دماهای پایین نسبت به تناسب گریس ها , گریس آبی رنگ و برای سازگاری گری.س با محیط زیست از رنگ سبز استفاده می کنند . با این حال هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد .در باره ی تاثیر رنگ بر روی خصوصیت ها ی گریس ها نتایج جالبی به دست آمده است .

سفید کننده های گریس های صنعتی
امروزه سفید کننده های دی اکسید تیتانیوم (Tio2) و اکسید روی ( Zno) از رایج ترین سفید کننده هایی که به منظور سفید کرددن رنگ گریس های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد , به شمار می آید . معمولا این گریس ها به شکل پودرهای جامد به کار برده می شود در گریس های روان کاری , میزان این ترکیبات از نیم الی ۱۰ درصد و حتی بیتر می تواند در حال تغییر یابد . البته این متغییر بودن بودن میزان بستگی زیادی به نوع سایز و اندازه ی مواد اولیه که در ترکیب پایه ی گریس مورد استفاده قرار می گیرد دارد .

اخیرا با تحقیقاتی که صورت گرفته است , در گریس های پایه ی لیتیوم – لیتیوم کمپلکس و کلسیم سولفونات , درصد های متفاوتی از دی اکسید تیتانیوم و اکسید روی , را مورد استفاده قرار می دهند . که این سفید کننده ها تاثیر زیادی را بر روی بعضی از ویژگی های گریس , همچون نقطه ی ریزش – قدرت نفوذ – پایداری مکانیکی – خصوصیات ضد فرسایشی – میزان جداسازی روغن و سفت شدن در انبار مورد بحث و بررسی قرار گرفته شده است .

نتایج این تحقیقات و پژوهش در جدول شماره ۱ نشان داده شده است . این جدول ثابت می کند که بر روی نقطه ی ریزش , افزایش دی اکسید تیتانیوم و اکسید روی , تاثیر زیادی را ندارد . با این حال می توان افزایش قدرت نفوذ آن را با مقدار ۵ درصد مشاهده کرد . از نظر پایداری مکانیکی که به حالت آزمایشی قدرت نفوذ بعد از ۱۰۰۰۰ بار ترزیق دوگانه صورت گرفته , زمانی که به سفیدکننده ها به مقدار بیش از ۲ درصد اضافه شدند , در قیاس با میزان تغییر پس از ۱۰۰۰۰ بار ترزیق دوگانه , میزان متغییر بودن قدرت نفوذ آن پس از ۶۰ بار ترزیق دوگانه بیشتر بوده است .

تابش آفتاب , گرما و آب
یکی از مواردی که در نگهداری گریس به طور معمول مهم می باشد , محیطی که در آن گریس نگهداری می شود می باشد . مثلا قرار گرفتن در معرض تابش آفتاب – گرما و آب به مقتضای کاربردی که دارد , نگهداری گریس در ظروفی که در شرایط خوب و ایده آلی نگهداری نشده باشند .

زمانی که گریس در برابر تابش مستقیم نور قرار گرفته باشد , گریس مورد نظر تدریجا رنگ خود را از دست داده و بی رنگ می شود و جذابیت اولیه ی خود را که در موقع تولید و یا بسته بندی داشته است از بین می رود , آب نیز یکی از عواملی است که می تواند بر روی رنگ گریس تاثیر منفی داشته باشد . برای نمونه می توان بر گریسی اشاره داشت که به مدت ۲۴ ساعت بر روی آب شناور بوده است , این گریس علاوه بر اینکه حل نخواهد شد , بلکه رنگ آن نیز از قرمز به رنگ نارتجیی تغییر خواهد داشت رنگ grease در عملکرد کلی آن تاثیر جزیی دارد ..

آدرس: تهران، خیابان اکباتان، کوچه ناظم‌الاطباء شمالی، پاساژ امام حسین، طبقه اول، پلاک ۲/۲۰
شماره های تماس جهت اطلاع از موجودی و سفارش بلبرینگ و رولبرینگ:

0912-106-4830          021-33991416

جهت مشاهده محصولات و ویدیو های بیشتر به صفحه فروشگاه ایمن رول در اینستاگرام مراجعه کنید.

معرفی انواع گریس نسوز

در بررسی انواع گریس نسوز در می یابیم که گریس ها با داشتن مقاومت بالا در برابر دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به گریس نسوز شهرت پیدا کرده‌ اند.

گریس های مختلف با توجه به نقطه قطره ای شدن و نوع روغن پایه آنها عملکردهای مختلفی دارند که در این میان گریس هایی که از ترکیب روغن های سنتزی تولید می شوند، مقاومت حرارتی بالاتری پیدا می ‌کنند.

در این بخش به معرفی چند نوع از گریس نسوز می پردازیم:

گریس نسوز | گریس نسوز چیست | گریس نسوز و انواع آن

گریس نسوز لیتیوم

این گریس با استفاده از غلیظ کننده استئارات لیتیوم تولید شده و نقطه قطره ای شدن آن حدود ۱۹۰ درجه سانتیگراد است؛ اما با توجه به نوع روغن پایه در دمای ۱۲۰ تا ۱۴۰ درجه سانتیگراد قابلیت استفاده دارد.

گریس نسوز لیتیوم کمپلکس

این نوع گریس پایداری حرارت بالاتر داشته و بسته به نوع فرمول نقطه قطره ای شدن آن در دمای ۲۵۰ درجه سانتیگراد تا ۲۸۵ درجه می باشد؛ اما بهترین عملکرد دمای این گریس از دمای ۱۴۰ درجه تا ۱۶۰ درجه سانتی گراد می باشد.

گریس نسوز آلومینیوم کمپلکس

این نوع گریس از مدل های دیگر مقاومت حرارتی بالاتری داشته و نقطه قطره ای شدن آن حدود ۲۲۰ تا ۲۶۰ درجه سانتیگراد می باشد و بهترین عملکرد دمای گریس بسته به نوع روغن پایه در محدوده دمایی ۱۴۰ تا ۱۶۰ درجه سانتی گراد است.

گریس نسوز کلسیم سولفونات کمپلکس

این نوع از گریس بهترین پایداری حرارتی نقطه ای را دارد و دمای قطره شدن گریس حدود ۳۰۰ درجه سانتی گراد بوده؛ حداکثر دمای عملکرد گریس بسته به نوع روغن پایه از ۱۵۰ درجه تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد می باشد.

نکته مهم: نقطه قطره ای شدن گریس به این معنا است که حداقل در این دما می تواند ساختار خود را به طور کامل حفظ کند.

معرفی مواد افزودنی گریس

برای اینکه گریس های نسوز با کیفیت بالا تولید شوند، مواد مختلفی به ترکیبات آن اضافه می شود.

هر کدام از این ترکیبات سبب شده تا از گریس بتوان در شرایط مناسب، بهترین استفاده را برد.

مهمترین مواد افزودنی گریس نسوز:

  • مواد ضد زنگ
  • مواد بازدارنده اکسیداسیون
  • مواد ضد کف
  • مواد پایدار کننده
  • مواد بهبود دهنده ویسکوزیته
  • مواد پایین آورنده نقطه جوش

در بین این ترکیبات مهمترین آنها مواد بازدارنده اکسیداسیون است که تأثیر زیادی در تقویت گریس و امکان استفاده از آن در شرایط با دمای بالا دارد.

آدرس: تهران، خیابان اکباتان، کوچه ناظم‌الاطباء شمالی، پاساژ امام حسین، طبقه اول، پلاک ۲/۲۰
شماره های تماس جهت اطلاع از موجودی و سفارش بلبرینگ و رولبرینگ:

0912-106-4830          021-33991416

جهت مشاهده محصولات و ویدیو های بیشتر به صفحه فروشگاه ایمن رول در اینستاگرام مراجعه کنید.

کاربرد گریس در صنعت

گریس نسوز کارایی های بسیار زیادی داشته و در دماهای بالا مورد استفاده قرار می گیرد. می‌ توان گفت گریس در تمامی ماشین آلاتی که در دماهای بالا، سرعت پایین، شرایط عملیاتی دشوار و شوک ‌های همیشگی کار می ‌کنند، به عنوان یک ماده روان کار مفید مورد استفاده قرار می گیرد.

گریس های با کیفیت بالا همواره جزء مواد لازم و ضروری در صنایع مختلف است که با کمک گریس ها، امکان کار کردن دستگاه های گوناگون که در این صنایع فعالیت می ‌کنند به شکل بهتری به وجود می آید.

در ادامه به معرفی مهمترین صنایعی که گریس در آنها کاربرد دارد می پردازیم:

  • در صنعت سیمان جهت روان کردن موتورهای دیزلی، یاتاقان ها و بلبرینگ ها و چرخ دنده ها
  • در صنعت دریایی مناسب برای تمامی شرکت های تولید کننده موتور کشتی، ناو و غیره
  • در صنعت هوایی برای روان کردن انواع توربین ها و تکنولوژی‌ های مختلف دیگر
  • در صنعت شیمیایی برای روان کردن انواع توربین ها و کمپرسورها
  • در صنعت برق جهت بالا بردن عملکرد تجهیزات مختلف و کاهش هزینه‌ های نگهداری دستگاه ها
  • در صنعت نساجی جهت روان کردن موتورهای دیزلی و تمامی دستگاه های بافندگی

عملکرد گریس نسوز چگونه است؟

زمانی که امکان روانکاری مکرر و متعدد قطعات مختلف متحرک در دستگاه ها توسط روانسازهای مایع وجود ندارد، از گریس نسوز استفاده می کنند.

قابلیت پاک کنندگی و خنک کنندگی گریس ها به مانند روغن ها نیست؛ اما بدون وجود گریس هم امکان کارکردن بسیاری از دستگاه ‌ها به وجود نمی آید.

گریس مانند روغن فرار نبوده و پایداری بیشتری داشته؛ به همین سبب مدت زمان طولانی تر می توان از آن بر روی قطعات مختلف بدون نیاز به تزریق مجدد استفاده کرد؛ به همین جهت تأثیر زیادی در کاهش هزینه و کاهش تعمیرات دستگاه ها دارد.

گریس نسبت به روغن محافظ قوی ‌تری در مقابل گرد و خاک و رطوبت بوده و از آن به عنوان آب بندی قطعات و کاسه نمدها به بهترین نحو استفاده می کنند.

به طور کلی به کار بردن گریس در بین قطعات مختلف موجب نرم تر کار کردن قطعات و کاهش سروصدا می شود، به خصوص در دستگاه‌ هایی که چرخ دنده های بزرگ دارند.

سفید کننده های گریس صنعتی

برای اینکه رنگ گریس صنعتی روشن تر گردد، از مواد مختلفی استفاده می نمایند که مهمترین این مواد دی اکسید تیتانیوم و اکسید روی می باشد.

به طور معمول این مواد به صورت پودرهای جامد با گریس ترکیب می شوند که نسبت استفاده از این مواد در ترکیبات از نیم الی ده درصد و گاهی مواقع بیشتر تغییر پیدا می کند.

این تغییر در میزان با توجه به نوع مواد و اندازه های آنها مشخص می گردد؛ از آنجا که سفید کننده ها می تواند تأثیر زیادی بر خصوصیات مختلف گریس مانند قدرت نفوذ، پایداری مکانیکی، خصوصیات ضد فرسایشی، میزان جداسازی روغن و سفت شدن آن در انبار بگذارد.

آدرس: تهران، خیابان اکباتان، کوچه ناظم‌الاطباء شمالی، پاساژ امام حسین، طبقه اول، پلاک ۲/۲۰
شماره های تماس جهت اطلاع از موجودی و سفارش بلبرینگ و رولبرینگ:

0912-106-4830          021-33991416

جهت مشاهده محصولات و ویدیو های بیشتر به صفحه فروشگاه ایمن رول در اینستاگرام مراجعه کنید.

برندهای معتبر گریس نسوز در بازار کدام اند؟

کاربرد گریس بر اساس خواص فیزیکی و شیمیایی، بسیار گسترده است و برندهای معتبری در زمینه تولید این محصول مفید فعالیت می کنند.

در حال حاضر در داخل کشور برندهای معتبر خارجی با کیفیت بالا و به صورت اصل وجود دارند تا کار بسیاری از کارخانجات به بهترین شکل انجام شود.

در این بخش معتبرترین برندهای پر استقبال در داخل کشور را معرفی می کنیم:

برند شل SHELL

گریس نسوز | گریس نسوز چیست | گریس نسوز و انواع آن | فروشگاه ایمن رول

این کمپانی از شرکت های هلندی انگلیسی بوده که جزء بهترین ها در زمینه محصولات پتروشیمی است که انواع گریس نسوز با کیفیت بالا ارائه می کند.

برند فوکوس FUCHS

گریس نسوز | گریس نسوز چیست | گریس نسوز و انواع آن

برند آلمانی فوکوس با استفاده از بهترین تکنولوژی ها و بکارگیری فناوری های به روز و مهندسی، روان کننده های مناسبی را جهت از بین بردن استحکاک ارائه می دهد.

برند کلوبر KLUBER

گریس نسوز | گریس نسوز چیست | گریس نسوز و انواع آن

کمپانی آلمانی کلوبر از تولید کنندگان تخصصی در حوزه انواع روانساز، مناسب برای همه صنایع می باشد.

برند مولیکوت MOLIKOT

گریس نسوز | گریس نسوز چیست | گریس نسوز و انواع آن

برند مولیکوت زیرمجموعه یک شرکت آمریکایی فعال در حوزه صنایع شیمیایی است که در زمینه روان کاری و گریس های تخصصی شناخته می شود.

برند اس کا اف SKF

گریس نسوز | گریس نسوز چیست | گریس نسوز و انواع آن | فروشگاه ایمن رول

این برند یک شرکت سوئدی بوده که با هدف تولید بلبرینگ تأسیس شده و در زمینه انواع روانساز و سیستم های روانکاری فعالیت های گسترده ای دارد. فروش ویژه انواع گریس SKF

برند اف . آ . گ FAG   

این برند متعلق به گروه شفلر از بزرگترین تولید کنندگان آلمانی است که برای مصارف خودرو، هوافضا و صنایع دیگر با استفاده از تجهیزات حرفه ای تولید می شود.

خرید انواع گریس نسوز صنعتی اصل

از مهم ترین نکاتی که در هنگام خرید گریس نسوز باید مورد توجه قرار بگیرد انتخاب برندهای معتبر و معروف است که از استاندارد آنها اطمینان داشته باشید.

در حال حاضر برندهای معتبر زیادی در داخل کشور قابل دسترسی هستند که از بهترین آنها می ‌توان به برند SKF و برند SHELL اشاره کرد که در بازرگانی های معتبر می توانید نمونه های اصل آن را دریافت کنید.

یک نکته مهم دیگر در حفظ کیفیت گریس، نحوه نگهداری آن پس از تولید و ارائه به مراکز عرضه و فروش است؛ باید به دور از تابش مستقیم آفتاب و گرمای زیاد و آب نگهداری شود؛ زیرا در صورت قرارگیری در چنین شرایطی رنگ خود را از دست داده و جذابیت اولیه را ندارد.

در این مجموعه تمامی شرایط نگهداری استاندارد مورد توجه بوده و با داشتن انبارهای مناسب تمامی محصولات کیفیت اولیه خود را، تا رسیدن به دست مشتری حفظ می کنند.

در این بازرگانی ضمن اطمینان از تهیه محصولات اصل و با کیفیت بالا، به دلیل داشتن سابقه درازمدت درخشان می توانید قیمت های مقرون به صرفه تری نیز به دست آورید.

لازم است که قبل از اقدام به خرید جهت دریافت لیست قیمت، شناخت و بررسی ویژگی های محصولات مختلف و انتخاب نوع مناسب آن، با کارشناسان فروش بازرگانی ارتباط بگیرید.

در این شرکت با داشتن هدف جلب رضایت مشتری، ارسال محصولات اصل در کوتاه ترین بازه زمانی صورت می پذیرد.

آدرس: تهران، خیابان اکباتان، کوچه ناظم‌الاطباء شمالی، پاساژ امام حسین، طبقه اول، پلاک ۲/۲۰
شماره های تماس جهت اطلاع از موجودی و سفارش بلبرینگ و رولبرینگ:

0912-106-4830          021-33991416

جهت مشاهده محصولات و ویدیو های بیشتر به صفحه فروشگاه ایمن رول در اینستاگرام مراجعه کنید.

مطالب مرتبط